KOMMENDE ARRANGEMENTER

 

Vandrekoncert med VALFART
-fredag den 17. august kl. 20.00

Jens Søndergaards Museum og Bovbjerg Fyr har inviteret Valfart - Christian Risgaard på violin, Christine Dueholm på trommer, Ib Buchholtz på harmonika og Johanne Buus Andersen på fløjte til at spille deres folkemusik i anledning af vores årlige vandrekoncert, der bl.a. kommer til at indeholde en festlig udendørs koncert i naturen ved Fyret med himlen, havet og markerne som kulisser. En vandretur i solnedgangen med isgobler i vandkanten og en lille drink i Jens Søndergaards Museum før en tæt og intim koncert i kunstnerens sommerhus - lige midt mellem hans farverige værker.

Vi glæder os helt vildt for det bliver både festligt og stemningsfuldt og en rigtig Vesterhavsoplevelse.

Kender du ikke Valfart - så gå ikke glip af denne lejlighed til at komme til det. Kender du Valfart - så er ingen opfordring nødvendig.

Billetter kan bestilles på 2613 5617, men der vil også være enkelte billetter at købe ved indgangen. Der er begrænset antal af hensyn til pladsen i Jens Søndergaards Museum. Prisen pr. billet er 50 kr.

Støttes af Kulturelt Samråd, Lemvig


 

International Lighthouse Heritage Weekend
-lørdag den 18. august kl. 14.00

 

-søndag den 19. august kl. 14.00-16.30

International Lighthouse Heritage Weekend Søndagskagebord - 75 kr. for alle de kager du kan spise.


 

By Heart - Altamira Studio Theater
-fredag den 24. august kl. 15.00

Altamira Studio Teater opfører den musikalske forestilling "By Heart - Theatre Concert for another Time"

En muskalsk og poetisk forestilling med Domenico Mannelli og Barbara Tholzan. Instruktør Pierangelo Pompa.

Se der! Se der! En gammel kvinde og en gammel mand, et par blinde gademusikanter. 45 minutter klovneagtig musikog poesi. Det tyvende århundrede på 2 kvadratmeter. En tango og T.S. Eliot, en vals og Zbigniew Herbert, Primo Levi og Samuel Beckett, der synger en korsikansk salme. Sangene minder om gamle fortællinger, ordene genkalder glemte myter: Stemmer fra alle den tabte tids regioner. Kærlighed og oprør, bøn og gråd, håb og desillusion: Forældede drømmes levende ekko. Foran musikerne synes gaden at være mennesketom. Ingen tilhørere standser op, ingen mønter falder i kassen. Stadigvæk faldbyder de deres musik til en usynlig tilhører. På det sødeste hænger de ved hinanden, de udfordrer legende en øredøvende stilhed.

Se der! Se der! siger kvinden. Nodestativet foran dem er tomt, musikken er blevet glemt. Endnu optræder de med ubegrænset entusiasme: De læser deres melodier på et hemmeligt indre nodeblad. Da de ikke har et spor at følge, spiller de det de kan udenad. By heart - igennem hjertet.

Men hvem er det de virkelig synger for? "Et barn kommer og et barn er forbi" hedder det i vuggevisen. Ved dagens afslutning er der intet i kassen. Men måske har nogle tilhørere passeret. Måske bliver der - bag denne koncert for ingen - gennemført et genfødselsritual. Og bag de blinde musikanters mørke briller er deres øjne stadig blå.

Vi har kun hvad vi gav. Vi har kun vores egne sange. Lad os gå hjem nu. Vi kommer tilbage en anden gang.

En teaterkoncert for en anden gang!

Vi afgør først på dagen om stykket kan spilles udenfor. Så hvis du vil være helt sikker på få en plads er det en god idé at bestille på forhånd på bovbjergfyr@ferringby.dk eller 2613 5617.

Entré: 75 kr.


Fernisering på september udstillingen
-søndag den 2. september kl. 14.00

Gratis entré.

Ferniseringsbrunch mellem 11.00 og 14.00 kan forudbestilles på tlf. 2613 5617 eller bovbjergfyr@ferringby.dk. Prisen er 130 kr.


 

Æ Bovbjerg Bindstouw
-onsdag den 12. september kl. 19.00

Strik og hyg med fyrets strikkeudvalg. Pris: 50 kr. inkl. kaffe og kage.

 


 

Alex Jønsson (DK) og Heikki Ruokangas (FI)
-torsdag den 20. september kl. 19.30

– SOLO og DUO - to topprofessionelle guitarister på tur

Velkommen til en koncert med guitaren i fokus!

Da den danske guitarist Alex Jønsson og den finske guitarist Heikki Ruokangas mødtes i det nordlige Finland i efteråret 2017, stod det hurtigt klart, at de havde en stærk, fælles interesse: solo-guitar formatet.

Og et års tid senere er de klar til at tage på turné sammen i Danmark og Finland.

Det bliver en turné i guitarens tegn, hvor man ved koncerten vil opleve to forskellige bud på sologuitarens verden, samt høre hvordan det lyder, når disse to verdener mødes, når de to guitarister til sidst mødes i en duo.

Heikki Ruokangas
Udgav i 2018 soloalbummet ‘Monologues’ (Eclipse Music/Galileo Music). Roukangas musik bevæger sig fra delikate og melodiske atmosfærer, hele vejen til voldsom avant garde. Ruokangas har bl.a. studeret hos Raoul Björkenheim, Peter Lerche og Vesa Valkama og optrådt i både Italien, Danmark og Estland, udover naturligvis i hjemlandet, Finland.

Læs mere på: heikkiruokangas.com

Alex Jønsson
Har tidligere udgivet tre albums i eget navn og modtaget rigtig god respons på dem - bl.a. en nominering til 'Årets Nye Danske Jazznavn ved Danish Music Awards. Har med sit soloprojekt de seneste år turneret i bl.a. Balkan, Baltikum samt de nordiske lande. Jønsson soloprojekt baserer sig i høj grad på klange og stemninger, med nordisk melankoli og smukke melodier.

Læs mere på: alexjonsson.com

Alex er efterhånden en god kending på fyret, hvor han et par gange tidligere har givet koncerter i forskellige sammenhænge - altid med et begejstret publikum der har værdsat denne dygtige musikers afslappede og dygtige måde at formidle musik af meget høj kvalitet. Kan varmt anbefales.


 

Forfatter Kim Blæsbjerg
-søndag den 30. september kl. 14.00

Med speciel fokus på Desertørerne 3.

Pris: 50 kr. inkl. kaffe og kage.


Kaffe og kærlighed
-fredag den 5. oktober kl. 19.30

One Woman Show om kaffe og kærlighed eller mangel på samme. Ved Camilla Marienhof. I samarbejde med Teaterkredsen Limfjorden.

Kender I det, at selv om man sidder sammen med rigtigt mange, søde mennesker, kan man godt føle sig lidt ensom alligevel?

KAFFE & KÆRLIGHED udspiller sig sammen med, bag, over, blandt og foran publikum. To cafeborde, en dansepæl og en bregne er scenografien. Et forsøg på at få kaffe og måske lidt kærlighed fra en tjener der i allerhøjeste grad lader vente på sig. Spændt som en flitsbue af utålmodighed, og indestængt af iver og længsel sættes et stenskred i gang. Via dialog med både sig selv og publikum, sang, dans, desperat Dario Fo, selvhjælps filosofier, frivilligt og ufrivilligt poetisk og perverst virtuost artisteri, folder kvindens længsler sig ud. En pinagtig genkendelig historie.

Entré inkl. kaffe og kage: 100 kr. - bestilles gennem Teaterkredsen Limfjorden.


 

Fernisering på oktober udstillingen
-søndag den 7. oktober kl. 14.00

Gratis entré.

Ferniseringsbrunch mellem 11.00 og 14.00 kan forudbestilles på tlf. 2613 5617 eller bovbjergfyr@ferringby.dk. Prisen er 130 kr.


 

Æ Bovbjerg Bindstouw
-onsdag den 10. oktober kl. 19.00

Strik og hyg med fyrets strikkeudvalg. Pris: 50 kr. inkl. kaffe og kage.


 

Dragedag
-søndag den 14. oktober kl. 13.00-16.00

Vi har materialerne og ekspertisen, så kom og få hjælp til at lave din egen drage og gå straks ud og sæt den op.

Prisen (går til materialer): 35 kr.


 

Efterårsmarked
-søndag den 28. oktober

Lokalt kunsthåndværk og lokale fødevarer - af høj kvalitet og opfindsomhed.

Liflige dufte fra fyrets egen vaffelbod. Flotte og mange gaver i tombolaen. Lækre bovbjergerpølser på grill i fyrhaven. Musiske indslag fra Fyrokesteret. Og selvfølgelig og ikke mindst masser af glade gæster. Det er simpelthen Vestjyllands hyggeligste efterårsmarked.

Gratis entré. Gratis parkering på P-plads styret af hjælpsomme frivillige P-vagter. Men glem ikke pengepungen derhjemme for der er masser af lækre ting at bruge pengene på.


 

Bog-bytte-dag
-søndag den 11. november kl. 13.00

Byt en bog for en bog.


 

Æ Bovbjerg Bindstouw
-onsdag den 14. november kl. 19.00

Strik og hyg med fyrets strikkeudvalg. Pris: 50 kr. inkl. kaffe og kage.


 

Fællesspisning med gode lokale fødevarer
-lørdag den 17. november kl. 18.30 - pris 275 kr. excl. drikkevarer

Fire af fyrets frivilllige er aftenens værter. De sørger for at alle bliver bænkede ved smukt dækkede borde. Og de vælger et tema for aftenen som de vil underholde med i aftenens løb. Der serveres en forretsbuffet, en hovedretsbuffet, samt Thise Mejeris oste og dessert med kaffe/the.

Tilmelding på 2613 5617 eller bovbjergfyr@ferringby.dk.


 

 

Til toppen af siden > >

BOVBJERG FYR . FYRVEJ 27 . FERRING . 7620 LEMVIG . T: +45 9789 1012 . E: MAIL@BOVBJERGFYR. DK . W: BOVBJERGFYR.DK